Колискова для Софійки

Колискова для Софійки

Аудиозапись

Магічний човен сни везе, мов пасажирів,
По небу в місячній короні чепурній.
Казковий острів фантастичних зві́рів
На річці чарівни́х дитячих мрій
Чекає у ліса́х між берегів,
На ньому мешкають крилаті диво-коні,
Рожеві лебеді із позабутих снів
Пшеницю дзьо́бають прямісінько з долоні.
На скри́почках тут грають цвіркуни,
Гопак танцює сірий братик-вовчик.
Капусту множать зайчики у стовпчик,
У барабани б’ють ведмеді-дику́ни.
Солодке молоко дають корови,
За щуками женуться карасі.
А їжачки гнуть зоряні підкови
Для о́ленів. Щасливі тут усі.
Лисички смажать запашні млинці.
Бобри у райдугу фарбують повсякдення,
Яскраво уяви сюжети ці,
Пливи у сни, де мешкає натхнення.
 
* ілюстрація – картина української мисткині Марії Примаченко (1909-1997)