Хто несе ліхтар
Аудиозапись
Коли доля вписала лихо у календар,
Нас обгризла з усіх бокі́в, наче вовк кістки́.
Дуже хочеться бути тим, хто несе ліхтар,
А не тим, хто у чорну ніч гасить всі зірки́.
Коли виє довкола схиблений вітрюган,
Чорні сили із Мордору йдуть на країну Оз,
Люта смерть залюбки закинула свій аркан.
Саме час для душі зазнати метаморфоз.
Саме час відшукати сенс нам та скласти зміст,
Перейти клятий Стікс нарешті в зворотний бік,
Збудувати з руїни надійний, безпечний міст,
Вартовими над мо́стом лишити орлів і шулі́к.
Коли світ і без то́го загнувся від темних чар,
Ні на каву, ні на люсте́рце не ворожи.
Якщо хочеться бути тим, хто несе ліхтар,
Бодай і́скру любові в самому собі збережи.