Коли ні з ким поговорити
Аудиозапись
Коли ні з ким поговорити,
Вже промовлені всі моли́тви,
І стомилася від гонитви
Твоя спрагла чуттів душа,
Коли сумно кожної миті,
Плачуть вікна, дощем умиті,
І ні кла́птя нема блакиті,
Ані зоряного ковша́.
Сам на сам із самим собою,
Ти є мірою та ціною,
Коли стала душа німою,
Їй лишається лиш виття.
І ні сенсу нема, ні суті
Гріти мрії напівзабуті.
Потонувши у морі люті,
Ти не знайдеш скарбів життя.
Це в колодязь думок падіння!
Зіштовхнуло туди сумління.
Та не варто до провидіння
Знов звертатись чужим ім’ям.
Це ілюзіям поклоніння
Мить загибелі й сотворіння,
Подарує лиш жах прозріння,
Що і світло, й пітьма – ти сам.