Ода сходам
Аудиозапись
Я цими сходами спускаюсь в темний час,
Ще вдосвіта, допоки сплять сусіди.
Хоч все одно повзуть плітки про нас -
Гадючі ті слова віщують біди.
Увечері я знову буду тут,
Карбуючи по сходах твердо кроки.
У всіх пліток не вистачить отрут,
Щоб від обурень спалахнули щоки.
Злих поглядів чужих важенний хрест
З плечей злітає від твоєї вроди.
Той п’ятий поверх - наче Еверест,
І до вершини я рахую сходи:
Один, два, три, чотири, п’ять, шість, сім:
Уже біжу, лечу, згубивши спокій!
І все втрачає сенс, хіба окрім
Цих сходів. Я без них в журбі глибокій.