Шляхо́м сновид
Аудиозапись
В темряву ідеш ти знов шляхо́м сновид,
Місяць - кращий орієнтир.
Він пливе у небі, наче білий кит,
Взявши сон твій на буксир.
Дбаючи про тебе, поруч я іду,
Хоч душа твоя чужа.
Та я мушу в прірву скинути біду.
Де ж реальності межа?
За тобою брів прикордонням снів,
Аж допоки не втратив слід.
Я молив богів, друзів, ворогів,
Серце зберегти від бід.
Шепотів слова, польова трава
Тільки чула молитву ту.
Стежка ця крива в хащі завела,
Там зустрів я самоту.
І тоді сказав я: "Просто руку дай,
Приведу до світла тебе.
Бо одного разу зробиш крок за край,
Де лиш тиша душу шкребе."
Тільки похитала ти блідим чолом:
"Вдвох не грати нам в цю гру."
Зрозумів тоді, що я - і є твоїм сном,
І з промінням сонця помру.
За тобою брів прикордонням снів,
Аж допоки не втратив слід.
Я молив богів, друзів, ворогів,
Серце зберегти від бід.
Шепотів слова, польова трава
Тільки чула молитву ту.
Стежка ця крива в хащі завела,
Там зустрів я самоту.