Прокляття
Аудиозапись
Я звик її бачити в «Ірландських наручниках»*
За барною стійкою в хмільному азарті.
Було відчуття, що тримають в заручниках
ЇЇ в цьому закладі. Вперто на варті
Стояли колишні, майбутні і нинішні
Її залицяльники – п’яні хлопчиська.
Із кимось слова її були гостинніші,
Та рідко блищали грайливі очиська.
В один з вечорів я спитав її щиро:
«Що там – за осяйною тою картинкою?»,
Вона посміхнулася сумно і мило:
«Здаюся сама собі ча́сом чужинкою».
Усупереч всім пияка́м галасливим
Їй прошепотів у пориві завзяття:
«Я ж вперто гадав - пощастило вродливим»,
Вона розридалась: «Краса - це прокляття!».
* «Irish handcuffs» («Ірландські наручники») - це коли обидві руки зайняті алкоголем. Коли ти тримаєш тару з алкоголем в обох руках, і не можеш більше нічого ними робити.