Осінь

Осінь
холодні ранки не гріє сонце,
і день якийсь уже став короткий.
останній промінь зіжму в долоньці
та рину в осінь несмілим кроком.

надворі дощ, небо синє-синє,
і ледве жовте злітає листя...
а літо, десь, вже за обрій лине,
туди, де півні, співають пісню.

а далі холод, повітря свіже,
та тепла ковдра зігріє вечір
і день морозний, і ледве сніжний
тихенько впаде на кволі плечі.