Небом знову ширяє злива

Небом знову ширяє злива
Небом знову ширя́є злива -
Буде гуркіт, та поки тихо.
Я закоханий, ти вродлива,
Хіба може трапитись лихо?
 
Неминучий закон природи –
Краплі з неба та блискавиця.
І у нас не питає згоди
Місто - сіре, немов гробниця.
 
Місто сіре, ти – в білій блузі,
У шампанському бульби сріблясті.
І повітря тремтить в напрузі -
Чи від блискавки, чи від страсті.
 
Ці зелені очі – очиська!
Ці вуста – наче стиглі вишні!
А над нами чатують збли́зька
Грози – люті та вогнедишні.