Восени

Восени

Аудиозапись

Такі думки і мрії восени -
Повільні й каламутні - наче сни.
Уже іде ранковий пар із вуст,
І листя звичний під ногами хруст -
Ми літо топчемо протектором підошв,
Ліхтар приводить нас проектором під дощ.
Там ми йдемо удвох - як у кіно -
Будинки кісточками доміно
Стоять вздовж вулиць - голих та німих,
Дме вітер без перерв та вихідних.
Ми переходимо під захист парасоль,
Натерши душу самотою - як мозоль.
По небу хмар гуляють табуни.
Із відчаю складають восени
Поети вірш - протяжний та сумний
Про теплий, недосяжний острів мрій.
Навряд чи острах здюжимо цей ми.
Вже недалеко, друже, до зими.