Știi că este crucea mea...(на румынском языке)

­­­Dis de dimineață,
Liniștea se culcă,
Plină de mătreață,
Iarba este-n luncă.
 
Prinde lacrimi iarba,
Care cad din stele,
Păiangenu-n grabă,
Le face mărgele.
 
Semn că vine toamna,
Îngeru-mi trimite,
Și-mi alege vama,
Ca s-o am aminte.
 
Îngere de ce iești trist?
Îndurăte de mine...
Grea e viața de artist,
Tu o știi prea bine.
 
Știi că este crucea mea,
Sufletele să salvez,
Eu nu mă dezic de ea,
Întărește-mă în crez.
 
Fuge trenul vieții,
Cale-ntoarsă n-are,
Clipele tristeții,
Nu vor să dispară.
 
Anton Barbu 02.09.1992