Durerea plânge...(на румынском языке)

­Din visul sălbatic,
Cea dat peste noapte,
Puțin mi-a rămas,
Flăsh enigmatic,
Din tot ce-am păstrat,
Nu-mi dă răgaz,
Aproape uitat...
Uitatele șoapte,
Clipa iar strigă,
Știe ce face,
Unde-i aripa,
Clipa nu tace,
Plină-i de sânge,
Anii sau scurs,
Durerea plânge,
Unde-au plecat,
Unde sau dus,
Timpul trece,
Urme nu lasă,
Clipe-au apus,
Și-i lipsă de soare,
În sufletul meu,
Timpul nu iartă,
Totul e rece,
Soarta ne ceartă,
Totul e gheață,
Gândul spus a murit,
Pică ca frunza,
Ce piere-n ceață,
De noi ne trăit,
Pustiuul rândului,
Trupul dezgolind,
Haina gândului,
Durerea ascunsă,
Vorba scrisă,
Vorba spusă,
Tacerea atinsă...
 
Anton Barbu 31.08.2024