A înghețat dе tot inima mea...(на румынском языке)

A înghețat de tot inima mea,
Și nostalgia ninge peste mine,
Iar soarta-ncearcă a mă salva,
Din amintirile ce-mi par străine.
 
În urma mea doar chin și dor,
Și ele-de-acum sunt amintire,
De ce atunci neâncetat mă dor,
Fie ce-o fi,mă las de presimțire.
 
Cu ce otravă m-ai servit,
De ce-ai venit?De ce m-ai îmbătat?
Eu de la sine am fugit,
Vreau să mă regăsesc într-un uitat.
 
Cu un parfum de nostalgie-mi spui,
Căderea liberă a mea,
S-atârn singurătatea mea în cui,
În întuneric se dizolva umbra mea.
 
Mă-mbată noaptea cu un somn,
Și mă-nvelește cu-ntuneric,
Amețit de vraja și amăgit,
Oare mai sunt?
Definitiv m-am rătăcit?
Definitiv voi reveni la sine?
Mi-e sufletul neliniștit,
Și inima se tânguie-n suspine...
 
Anton Barbu 31.08.2024