Această zi pătată de cenzură...(на румынском языке)

­Această zi pătată de cenzură,
Fără prolog și epilog sa stins,
Și trupu-mi pe divan căzură,
Trecându-mă în insomnie dinadins.
 
Fantomă pierdută și uitată-n agonie,
Înstrăinare,întristare și delir,
Iluzie căzută parcă-n pandemie,
Suflarea-mi fură și nu pot să respir.
 
Și zile terc,și ani se scurg,capcane tot punând,
Mă bate veșnicia cu varga clipelor pierdute,
Păcatele și pierderile zădarnic eu le strâng,
Și sufer,și iubesc în patimi neștiute.
 
Anton Barbu 26.08.2024