Mă-torc din nou la mine...(на румынском языке)

Iar timpul care vine durere îmi provoacă,
Gonește-mă, n-am să mai fug de tine,
Deja am înțeles că nu mai este joacă,
Mă-ntorc,mă-ntorc din nou la mine.
N-am să mai caut,și n-am să cred,
Mi-am îngropat adânc trecutul...
Dar nu pot alunga neliniștea din piept,
Epuizat... mă-ntorc din nou la mine.
Și soarta cu asprime-mi spune,
Îți torn,ca să-ți alini amarul.
A anilor de ieri,
a zilelor de azi,
și-a clipelor de mâine.
Alege pacea-n suflet nu calvarul.
Rămâi neâmpăcat,
căci nu știi ce va fi,
Și pune frâu durerii,de cauți fără-a ști,
Ce este fals,ce este drept,
M-am rătăcit în tine,în căutări de sine,
Din vise ruinate,cad pradă zdrențelor,
Pelerinii mirajelor...din lumile străine.
 
Anton Barbu 20.08.2024