Чорноброві

Чорноброві

Аудиозапись

«Всі вони чорноброві,
Всі порядні і чисті, навіть повії.»
 
(Ю. Андрухович)
 
Їх очей мовчання гучніше грому,
На вустах у них дикий мед та пісня.
Коли схочуть різати по живому,
Все одно їм, що буде із нами після.
 
Вони носять в серці цілющій трунок,
До снаги чави́ти та чарувати.
Їхня стрункість їм же калічить шлунок,
Їхні вії тримають нас, наче ґрати.
 
Всі ніжніші від пелюсток фіалки,
Хоч бувають схожими на мегеру.
І шматують спокій в дрібні кавалки -
Очевидно навіть сліпцю Гомеру.
 
Тож не варто з ними травити жарти,
Хоч і грають часом рабинь слухняних,
Та підсмажать вмить всі твої штандарти
Блискавиці їхніх очей коханих.