Коли один у мовчазній зажурі

Коли один у мовчазній зажурі
Коли один у мовчазній зажурі
Ти слухаєш вечірній шелест верб,
Усі твої ілюзії минулі
Зріза під корінь срібний місяць-серп.
 
Десь жаби кумкають самотньо із болОта,
Вже пахне осінню, хоч літо ще живе.
І душу огортає та скорбота,
Що вовком на шматки всі мрії рве.
 
Опівночі настане безгоміння -
Отак звучить посмертний світ, мабуть.
І ти вростеш у землю, мов коріння,
Забувши радість, горе, сум і лють.
 
Та дОки злУда жЕвріє у серці
Надією вчорашній день вернуть,
Пропащі дні, узувши драні берці,
У споночілий присмерк маршем йдуть.