Її життя розкололось

Її життя розкололось

Аудиозапись

Її життя розкололось, наче глиняний посуд,
Її вчорашнє дитинство емігрувало в жіноцтво.
В її душі випав в осад людський пригнічений осуд,
Й кисліш дешевого оцту їй доля пише пророцтво.
 
Всі її мрії пропахли гіркою дикою м’ятою,
Хоч в її снах іще часом є аромати ванілі.
Її кімнатою бродять хворі думки, мов палатою,
І ще уривки казок в кутках лунають, вцілілі.
 
А за вікном хижий вітер стрункі ґвалтує осики,
І звідкілясь можна чути ще ресторанні пісні.
Чи, може, то не пісні вже, а помираючих крики?
Бо межі нашого світу для доброти затісні.
 
Вона вбирає у себе весь біль та смуток планети,
Сум навіть тих, хто знайомий їй із кіно та книжок.
Основа її дієти - один лиш дим сигарети,
Її життя вислизає, наче між пальців пісок.