В ліжку, в цирку, й у музеї

В ліжку, в цирку, й у музеї

Аудиозапись

За рікою віковою,
За лісами, за полями,
За високою горою,
Та, від кого я без тями.
Тільки ляжу, знову сниться!
Всі думки лише про неї.
Кашемірова спідниця,
Сміх дзвінкий, неначе в феї.
На полиці фоліанти:
Борхес, Фаулз, Брехт, Кен Кізі
Книга Данте, щось із Канта,
"Перші кроки у стрептизі".
Вона – втілене кохання,
З нею ніч – на кшталт салюту!
Знає наперед бажання,
Має на вустах отруту.
Я до неї мчу негайно!
Ві́рші прихопи́в, й ліле́ї.
Бо кохання - коли файно
В ліжку, в цирку, й у музеї.
 
* Ілюстрація згенерована нейромережею на мій запит.