Мій Лорка

«Це будинок Лорки?», - запитую.
«Sí, señor».
А гроза у небі розхитує
Свій мінор.
 
Зараз хлине, промоче нас до кісток -
От стерво.
У минуле крокую, придбавши квиток, -
Три євро.
 
Фотографії, ліжко, старе кашне.
Сум крає,
Що господар на ґанку усіх нас не
Стрічає.
 
У саду на гітарах музи́ки грають
Старе́чі.
А яке до поета відношення мають
Ці речі?
 
Хай ніхто і не знає, де він спочив
Без тями,
Він лишився у душах всіх читачів
Словами.
 
Почуття невимовно сумне своє
Приборкав.
Я читаю поезію – ось, де він є -
Мій Лорка.