Канарка-любов

Канарка-любов

Аудиозапись

Намагаюсь сказати я пристрастям знову: «Годі!»,
Аріозо співають цикади своє нічне.
А покрівлею смуток шастає, наче злодій,
Зазирає у вікна, шукаючи скрізь мене.
 
Я пишу тобі лист. Покірна вервечка літер
Знай собі по паперу із ліва направо повзе.
Завиває душа - самотня, мов хижий вітер,
І сумління мене, мов миша зерно, гризе.
 
Йду тинятись надвір, наді мною чатують зорі, і
Я молюсь про таких от самотніх створінь. Амінь.
Прокажений - і той має місце у лепрозорії,
Тільки я скрізь чужий, де б не вешталась моя тінь.
 
Але морок такий! Зась шукати навколо й тіні.
Я зустрів своє щастя, та от зберегти не зумів.
На останньому нерві заграю - як Паганіні -
Хай цикади вплітають мій сум у свій хор голосів.
 
Я спалив кілька тисяч листів,
Проковтнув сто мільйонів "пробач".
Провалився в колодязь зі слів,
Той колодязь заповнив мій плач.
 
Я себе загубив серед мрій,
І ще досі себе не знайшов.
І в грудній моїй клітці тісній
Помирає канарка-любов.