Незвычайная вёска
Здаецца, звычайнае неба.
Здаецца, звычайнае сонца.
Ды нівы вакол там без хлеба,
Ды смутак пануе бясконца.
Ні хат няма, ні панадворкаў,
Бетон ды чырвоныя кветкі.
Бярозы, раўніны, пагоркі -
Падзей тых маўклівыя сведкі.
Далёка пад небам Хатыні
Галосяць званы сіратліва.
Ад рэха набата кроў стыне,
Боль сэрца сціскае нарывам.
Пячэ незагойная рана -
Гісторыі адгалоскі.
Дакорам Сусвету паслана
Трагедыя спаленай вёскі...