Ати-бати

Ати-бати

Аудиозапись

У ЗМІ ідуть постійні дебати,
А зло і далі торує шлях.
Ати-бати! Крокують солдати,
І топчуть квіти в містах та полях.
 
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати!
 
З народження вчать сусіда вбивати,
Будь ліберал ти, чи демократ.
Ати-бати! Не згоден – за ґрати!
На всіх у них вистачить куль та ґрат.
 
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати!
 
Дивись у новинах про ворога втрати,
Уся країна – великий морг.
Ати-бати! Війна - ваша мати!
А смерть за царя – священний борг.
 
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати!
 
Навіщо вам вчитись читати й писати?
Зброя замінить книжковий друк.
Ати-бати! Життя щоб віддати,
Не треба бути доцентом наук.
 
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати!
 
Вони тобі скажуть: «Послухай, брате!
Дави ворогів, як сірих мишей.»
Ати-бати! Стріляють гармати
Туди, де сьогодні їм вкажуть мішень.
 
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати!
 
 
А світ за цим буде спостерігати,
Й природі начхати на гнів та лють.
Ати-бати! Так буде тривати,
Знов квіти із вбитих солдат проростуть.
 
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати! Ати-бати!
Ати-бати!
 
* Ілюстрація згенерована нейромережею внаслідок завантаження в неї тексту мого вірша.