Білий рушник

Білий рушник
Як безнадійний соціофоб,
Ти не в ладу зі своєю волею.
Вправляєш душу, немов суглоб,
Знов після бійки з лихою долею.
У долі лівий смертельний хук,
Просити марно душі тайм-ауту.
Секунда - й каркає чорний крук
Зворотній відлік твого нокауту.
Ти граєш м’язами, ти крутий,
Маєш амбіції чемпіона,
Ти вивчив правило «першим бий».
Міцні атака та оборона.
Ти вже до всього у світі звик,
Ти б гнув проблеми, як ту підкову.
Та викидає білий рушник
На долі ринг конформізм твій знову.