Скрипаль

Скрипаль

Аудиозапись

Нагорі, де стріхи на кшталт проваль,
Навіжений мешкав старий скрипаль.
У мороз, у спеку та серед злив
Він дзвінкий, безжурний свій грав мотив.
 
Під палючим сонцем та між зірок,
В пальцях спритно бігав в'юнки́й смичок.
І лилася музика через край –
Наче освіжаючий водограй.
 
Черевики драні, та то пусте,
І сюртук у латках – начхай на те.
Відчиняли вікна міські жильці,
Аби тільки слухати ноти ці.
 
А коли помер веселун-скрипаль,
Небо розкололося, мов кришталь.
Пролунала музика на ввесь світ,
Дивак Богу грав свій музичний звіт.
 
* ілюстрацію «намалював» штучний інтелект, «прочитавши» мій вірш.