Коли одного разу …

Коли одного разу …

Аудиозапись

Я не скажу ні слова на прощання,
Твоя довершеність – моя ідея фікс.
Наше кохання – це складне рівняння,
В якому замість цифр усюди «ікс».
 
Це вкотре із тобою я ночую?
Вітатися почав вже твій сусід.
І я відчую – шкірою відчую! –
Як ти з вікна подивишся услід.
 
І я піду непевною ходою
Назустріч світанковій квітці дня.
А серце, що залишив я з тобою,
Мурчатиме, мов ніжне кошеня.
 
Про нього ти подбай, воно залежить
Від тебе, бо беззахисне й німе.
Його у світі цім усе бентежить,
Воно втомилось битися саме.
 
Я ж понесу своє безглузде тіло,
Хоча, за щось ти любиш і його.
Заб’ю дурницями свій день – щоб не кортіло
Вернутися до ґанку до твого́.
 
І стану мріяти і мріяти про тебе,
Знов буду із собою не в ладу.
Ти серце не вбивай моє, не треба,
Коли одного разу не прийду.
 
Бо статися у світі може різне:
Цунамі, землетрус, чи буревій.
Я ж далі по життю піду залізним,
Лишивши із тобою спокій свій.