Менестрель

Менестрель

Аудиозапись

Він юний, ще й поет,
Попереду весь час.
Та є один секрет:
Час грає проти нас.
 
Він музу покохав
Усім єством своїм.
Та муза між забав
Не знається із ним.
 
Зловити прагне мить -
Мов Гаррі Поттер снітч -
Та як - не знає.
Знов у душі щемить,
Світ огортає ніч,
І він співає:
 
Моє кохання глибше за океан!
Моє кохання ширше усіх пустель!
Моє кохання тяжче смертельних ран!
Моє кохання ходить, мов менестрель
Поміж віків, блукаючи день у день,
Та ти не чуєш щоденних отих старань.
Можу лише співати тобі пісень
Зі слів та нот нестерпних своїх страждань.
 
Він знаменитим став,
Та загубився зміст.
Слухач його чекав
У сотнях різних міст.
 
А в музи чоловік,
Дві доньки – юні феї.
Його душевний крик
Порожній звук для неї.
 
Він підкорив собі,
Мов Мартін Іден, всіх,
Та сенс втрачає.
Його душа в журбі,
І крізь зрадливий сміх
Він їй співає:
 
Моє кохання глибше за океан!
Моє кохання ширше усіх пустель!
Моє кохання тяжче смертельних ран!
Моє кохання ходить, мов менестрель
Поміж віків, блукаючи день у день,
Та ти не чуєш щоденних отих старань.
Можу лише співати тобі пісень
Зі слів та нот нестерпних своїх страждань.
 
Та час убив престиж,
Його забули всі.
На ретро хвилях лиш
Звучать його пісні.
 
А муза? З ким і де?
Він думає, і знов
Крізь спогади веде
Юнацька та любов.
 
В палаці він один,
Мов Дракула, змарнів,
Сум серце крає!
Встають із домовин
Фантоми давніх слів,
Він їх співає:
 
Моє кохання глибше за океан!
Моє кохання ширше усіх пустель!
Моє кохання тяжче смертельних ран!
Моє кохання ходить, мов менестрель
Поміж віків, блукаючи день у день,
Та ти не чуєш щоденних отих старань.
Можу лише співати тобі пісень
Зі слів та нот нестерпних своїх страждань.