Душ

Душ
Дожджык сонца напужаў.
Хмаркі над зямлёй сагнаў.
Не паспелі ўсе здзівіцца,
Прагрымела навальніца!
У барознах поўна луж,
У садзе збіла шмат ігруш.
А буслам пашанцавала:
Усё сямейства ў душ папала!