Я викохав сад

Я викохав сад
Я викохав сад із прекрасних, колючих троянд.
Щоранку я їх поливаю притлумленим болем.
І ходить по ньому пиха́ - пишно вбрана, мов франт,
І тиша колише беззвучним своїм ні-бемолем.
 
Лиш вітер промчить, і ні звуку, анічичирк,
Світанок впаде в розпанахане черево неба,
І десь розпочнеться театр, карнавал, навіть цирк,
Та нам із трояндами гамору того не треба.
 
Десь ворон опівдні на стрісі заґелґотить,
Десь грім вдалині налякає підступно грозою.
Насупиться хмарами обрій - та то лиш на мить,
А біль, і троянди, і тиша - навіки зі мною.
 
Цей розгардіяш за буття і вважати не варт,
І поки гадають всі хибно – життя під контролем,
Я викохав сад із прекрасних, колючих троянд.
Щоранку я їх поливаю притлумленим болем.