А на ранок прокинувшись

А на ранок прокинувшись
А на ранок прокинувшись, буду це вже не я,
Бо забуду твоє обличчя, вуста, ім’я,
Бо усе це робило мене собою, а хто тепер
Споглядає з дзеркал на мене, як я помер?
Самому себе одурити –
Ще та наука.
Існувати – не значить жити –
Ось в чому штука!
І це місце, де зараз я, -
Трансцендентний вимір.
Ні виття тут, ні каяття,
Непоганий вибір.
Забуваю тебе поволі,
Палю мости,
Але, попри всі спроби кволі,
Знов поруч ти.
І благаю тебе: «Не сердься,
Ходім до раю!
А того - із люстерця -
Я взагалі не знаю.
Він чимдуж намагався забути тебе, щоб жити,
А я тут! І я прагну вмерти, але любити.»