Під гаслами миру

Під гаслами миру

Аудиозапись

«Вороги підступно атакували наші літаки,
котрі мирно бомбили їхні міста.»
 
(Карел Чапек, 1937 рік)
 
Саспенс в стилі старого Хічкоку –
Оголосять невинних винними.
Заробляють активів нівроку
Професійні жонглери новинами.
Назвуть істину старою хвойдою,
А брехню – непорочною дівою.
Я їх цінності не розгойдую,
Але й гімни їх не виспівую.
Гімнотворців довкола безліч,
Гімноспіви – то вже традиція.
Давно ґратами став дієз. Річ
У тому, що інквізиція
Не лишилась в середньовіччі,
Ми від них недалеко ділися,
Та у них хоча б був да Вінчі,
Ми ж на хайп та попсу молилися.
Бо добро в нас завжди з кулаками,
А безчестя геройством вважають.
І дитячими платять сльозами
За дитинство, що в них відбирають.
В тих, хто звик до кривавих промов,
Лежать Біблії в спальнях на тумбах.
А на вулиці «Братня любов»
Танки їдуть по айстрах на клумбах.
Справедливість убита снарядом,
Стала людяність мішенню тиру.
Попід вікнами ходять парадом
Підлі вбивці під гаслами миру.