Хитрий план

Хитрий план
Дівчата, із метою виховання
Патріотичного орла із упиря,
Вам пропоную не приймати залицяння
Від парубкі́в, що не читали «Кобзаря».
Тим, хто не знає Лесю та Тараса,
І не обізнаний у творчості Франка,
Кажіть, що гострий розум – то прикраса,
А вірш – це мед для вух та язика.
Хай як жадає кавалер стосунків,
І лізе, мов дурне оте теля,
Обіймам дзуськи! Жодних поцілунків,
Як не цитує Симоненка Василя.
Не пийте ні вина, ні етанолу,
До перевірки можна тільки чай.
Най декламує Вінграновського Миколу:
«Цю жінку я люблю. Така моя печаль».
Як провести життя нема бажання з овочем,
Що лиш гидоту шепотітиме на вушко,
Він має жонглювати Андруховичем,
І дихати Оксаною Забужко.
Як прозвучить Старицького ім’я,
Дозволь цнотливо погляди пожадливі,
А як ДрачА згадає, Стуса, ЧубаЯ,
То пестощі можливі більш вигадливі.
Не смійтесь, провокуючи на хтивість,
Інтиму й флірту з неуками – зась!
Бо гумор – Котляревського кмітливість -
Про сучу дочку, що Юноною звалась.
Коли вже зовсім хлопець бузувір,
То вимагайте ви хоча би прозу.
По Коцюбинському хай пише стислий твір,
Як ні - помре від спepмoтoксикозу.
В Мінкульт ідею слід мою подати,
Все краще за відчуження майна.
Це хитрий план, щоб наші депутати
Дізналися поетів імена.