Програвши у любовнім казино

Програвши у любовнім казино
Програвши у любовнім казино,
Відверто і без жодного вагання,
Нові Шекспіри, Лорки, Сірано
Віршами долі платять за страждання.
Хтось золотом, а дехто сріблом слів
Відкупиться від зради та омани.
Хто зовсім від кохання знавіснів,
Складає оповідки та романи.
Яка альтернатива? Зашморг, чи
Сократом опанована цикута?
Поетами вчорашні шмаркачі
Стають, коли з душі злітають пута.
І хоч не відаю достоту з ким і де ти,
Та сколотити капітал зумів.
Художники, філософи, поети
Багатші за чинуш та лихварів.