Портативная дверь - Deep purple

Однажды меня осенило,
Ведь был я на грани, чувак.
Куртка мала для такого мужчины,
Носки не налезут никак.
 
Глаза стекленеют от твоих слов,
Но слушаю все же, поверь.
Мост над головой, и выход готов
Через портативную дверь.
 
В безвыходной я ситуации,
Причина - мой разум и зять.
Кто победил - в сатисфакции.
Где большей мне радости взять?
 
Я б высказал мнение, было не в мочь,
И слово сдержал бы, поверь.
Не вставить ни слова, и выйду я прочь
Через портативную дверь.
 
Мне мозг болтовня разбавляет,
Мне скучно впервые теперь.
Заведение манит и призывает,
Скользну в портативную дверь.
 
Событие за рамки выходит,
К таком я был не готов.
По шее раз, два - по колоде*,
Догнать не успел тех скотов.
 
Вот здесь мы, и все изменилось
Быстрее, чем прежде, теперь.
Что куришь, шутник, выпускай дым, чудило,
Через портативную дверь.
--------------------
*по колоде - по корпусу тела
 
Portable door
 
[Verse 1]
When it came to me one day in Jerksville
Man, I was right on the edge
That jacket’s too small for a man of your size
And those socks are too big for your head
 
[Chorus]
My eyes glaze at whatever you say
But I’m listening, do tell me more
It goes under the bridge, right over my head
And out through my portable door
 
[Verse 2]
I was trapped in a dire situation
Between reason and someone-in-law
The winner takes all and runs off with the ball
Nothing could pleasure me more
 
[Chorus]
Times were, I’d have spoken my piece
For a minute or two held the floor
But I can’t get a word in so here I am hurtling
Right out through my portable door
 
The jabbering’s hurting my brain cell so bad
For once in my life I am bored
The public house beckons, I follow the call
And slip in through my portable door
 
[Verse 3]
The unlikely event came upon me
I wasn’t prepared for the shock
Once round my neck and twice round the deck
And the rest disappeared up the block
 
[Chorus]
So here we are and everything’s changed
Faster than ever before
You gotta be jokin’, man what are you smoking
Blow it out through my portable door