Farraige

Is breá liom an fharraige, a bheith ag sruthú fós,
Gaoth an fharraige ag canadh, binn agus bhrónach.
Síolta fharraige ag leathadh ar an trá,
I measc na dtonnta, fáinne dearg na gréine.
 
Tá sé saibhir le scéalta ón am a bhí,
Ó mhuintir na farraige, dúlra ar an réimse.
An uisce gan teorainn, saor ó gach gruaim,
Mar chroi na cruinne, ag éalú le grá.