Співанка тендітная

Співанка тендітная
Крадькома уночі солов'їною ,
обережно в самісіньке серце ,
ллється патокою мелодійною ,
огортаючи римою терцій ...
 
Розквітає під стелею ґронами,
ноти вписуючи рядками ,
в ті слова, що лунають дзвонами ,
викарбовуючись між крапками ...
 
Кришталеві струмочки стежинками
прокладають свій шлях по обличчу ,
нанизати б на нитку перлинками
відчайдуху солону цю, вбивчу ...
 
То не пісня - співАнка тендітная ,
тихі хвилі гойдає колискою
немовляті ,як матінка рідная ,
що життя захищає молитвою ...
 
Затулитись від болю надією ,
оберемок барвистий стискаючи ,
у снодійних обіймах стихіює
світлих мрій, тишкОм засинаючи ...