Сенс

Сенс
Мій друг з когорти вуличних артистів
Говорить: «Марнославство губить мить.
А слава – в’їдлива – як той набридлий приспів
Дурної пісеньки, що звідусіль бринить.»
І що сатир мудріший за сатрапа,
Ну а поет святіший за попА.
А для скарбів нам не потрібна мапа,
Що мрія щедра, гордість же - скупа.
Що свій талант негоже продавати,
Нічого лицемірніше нема.
Його потрібно тільки дарувати,
Бо й сам його отримав задарма.
Що статки – ошуканство і омана.
Шовки у скринях точить підло міль.
Життя з людини робить лудомана
І нівелює сенс твоїх зусиль.