Небасхіл

Нездарма да нябёсаў імчуся,
Мне патрэбны паветра глыток.
За яго я на смерць разаб'юся.
Быць бы птушкай, не наадварот...
 
Я баюся ўсім прызнавацца,
хоць у пекла пакіньце мяне:
між людзёў на зямлі заставацца
Быццам жыць назаўжды ў труне.