Твій колишній

Твій колишній
Ти взяла «Маргариту», «Негроні» та двічі «Дайкірі»,
Попросила мене, щоб замовив іще й «Кловер Клаб».
Ти шматочками льоду вовтузила в мене по шкірі,
Вірогідно, вважаючи жест цей основою зваб.
Тихо мовила, що твій колишній - ще той хробак,
Витрачає на друзів всі гроші свої, нахаба.
Що постійно у сауні гріється, чи то пак
Релаксує, тебе ж все давить шалена жаба.
Що у нього то покер, то бридж, то віст,
І щотижня рибалка із ящиком алкоголю.
Що зарплату спустив на прИятелів-гульвіс,
А ти змушена вічно смажити бараболю.
Традиційно у п’ятницю грається він в FIFA,
І для цього придбав собі велетенський телик.
У витратах його фігурує така графа:
«Занести в ресторан платіж за розбитий келих».
У кіно твій колишній дивиться лиш оті
Жалюгідні стрілялки із бісовим Томом Крузом.
Лиш розваги у нього, начебто, на меті,
І різниці не знає між булінгом та аб’юзом.
Що квитки він придбав на бокс, а не на балет,
І масні анекдоти травить, вульгарні жарти.
Що купив собі, дурень, червоний кабріолет,
Котрий трьох, чи й більше, солідних автівок вартий.
Я тебе передам ще якомусь самотньому блазню,
Можеш далі жалітись на справи, як п’яна папуга.
Я ж беру в тебе номер колишнього, їду з ним в лазню,
Бо, здається, нарешті знайшов собі ліпшого друга.