Anielska pauza

Anielska pauza
Gdańskie Anioły чекають на диво -
Щоб поруч туристи пройшли неквапливо,
Небо сталеве і мжички одвічні
Не зіпсували їх справ потойбічних.
Крила їх змокли в небажаній зливі,
І aniołowie nie będą szczęśliwі.
І не злетіли над Moтлавою сонною,
Не привіталися в храмі з Мадонною,
Не розігнали хмаринки над Віслою,
І не приспали на хвильках-колисках
Змучені вітром żaglówki z masztami,
І крила свої не тримали нами.
Дощ чи то сніг. І pogoda nielotna.
"Anielska pauza" невідворотна...