Поцілунок

Поцілунок
Вправно на серці носив обладунок,
Сказала знімати – тобі видніш.
Вкладаєш в уста мої поцілунок,
Як в руку убивці вкладають ніж.
 
Жене у мандрівку тепер неспОкій,
Книга життя утрачає свій зміст.
Видно, примарі моїй ясноокій
Апостол потрібен – євангеліст.
 
Щоб записати усі ті діяння:
Такти істерик, синкопи прозрінь.
Хтива розпуста святого кохання –
Пекельна пристрасть цих райських створінь.
 
Ось ми удвох – поміж раєм та пеклом -
Городим паркан з вавилонських веж.
Душу твою грію ритмом цим теплим -
Чорну, мов кава міцна, як ти п’єш.