Прогалини

За Цельсієм - гаряче,
За Фаренгейтом - далеко,
Всі мрії несправджені
Тануть, мов в небі лелеки,
 
І дивиться Будда крізь них.
 
У царстві Ліннея нам видів своїх не знайти,
 
Але
 
Всміхається Парацельс.
 
Крізь призму далеких шале,
Крізь мапи, відомі самому Колумбу,
Свої гекатомби мовчання ми створимо все ж.
 
Навіщо усі посилання, такі хитромудрі?
 
Нитками пригод золотавими
Вмонтовані в долю вони.
 
Присвячую Вам я у звітах прогалини
 
І сни.