Здобути

Все можна здобути
Та біль свій забути,
Крім щастя жевріння.
Могутність отрути
Цієї проходить
Крізь місто, неначе крізь струм.
Він став акафістом,
Стрижневим оздобленням дум.
 
Все можна здобути -
Лаврові вінки та спокуту,
А він не бажає почути
Ні жайвора, ані когута.
 
Все можна забути,
Та тільки не скрип
Мостів.
 
Все можна забути,
Крім низок мрійливих слів.