Синдром Стендаля

Як споглядаю барви маньєризму,
 
Душа втрачає світоглядну призму,
 
Самоконтролю пута нанівець вона зніма...
 
Більш не рахуй овець, слонів, метеликів та інших
 
Істот чарівно-ендемічних...
 
І не жартуй із пензлем маляра -
 
Настане і для тебе та пора,
 
Коли прозорий лід астигматизму
 
Розплавлять Модільяні та Сера...
 
Зима в душі, а тут - барвистий рій,
 
Ти хвіртку серця хоч на мить відкрий,
 
Можливо, і душа тоді прозріє,
 
Розтане вмить емоцій мімікрія....
 
Та чи надовго?
 
В будь-якому разі
 
Палац свій добудуєш Естергазі,
 
Тремтіння рук втамуєш, а тоді
 
Підеш по несвідомого воді ....
 
2023
 
* День філософії)
 
Чи слід канонізувати онлайн людей, які постійно створюють якісне мистецтво? Майже жарт)