Сіра хмара

Сіра хмара
Вона сказала - сіра хмара.
А інша-хмарка золотава.
Вона сказала- сни-примари.
А інша- сни-рожеві чари.
Одна сказала- всюди злива.
А та - примружилась мрійливо.
І знову подумки сказала:
"Червоним доля вишивала..."
Та свої коси розплітала
І сиві пасма рахувала...
А друга, вельон приміряла
І зіллям коси заквітчала.
Все промайнуло, - перша стогне.
А друга - щастя невгамовне!
Десь пропорцями сяють мрії,
З дрібниць складається надія...
Примарне щастя, сонце дике
Врятують віру без'язику...
Подвійний код в житті і світі
Нікому геть не зрозуміти...
 
Kyiv. 07.10.2023