Книга

Книга
Світла книга на долонях-
 То є сонце променисте!
 Відкриває наша мова 
 палітурки золотисті.
 А на кожній- сила слова-
 заповідей ряд крилатих.
 То натхненний вірш співучий,
 пісня, складена до свята.
 Епітафія і проза,
 колискова- ніжні співи.
 Мово! Чую і співаю
 мелодійні переливи...
 Мамі - "цьомки" і "будь ласка"-
 перші ніжні діток спічі..
 Гарно вимовлене слово
 будь-кому, звичайно, личить!
 Палітурки променисті 
 не зібрати на полицях.
 Слово рідне- не у книзі-
 промовля до тебе й сниться!