От так дичають морды

От так дичають морды
Дом, дерево, забор
Да небо голубое –
Вот всё, пока живёш,
Что нужно для покоя.
 
Бо травкы ны в кого.
Оно ростуть картопли.
А кала изб битон
Да срачык у колодца.
 
И в дыч во прам город?
Чы навытькы шэ й полэ?
Да, в туз гарбуз, морковк,
Капустына пожовкла.
 
Ны травыть жэ ны чорт
Жукив дустамы с хлорко.
А потом шо йимо?
Всэ чыстынькэ! Ну, шо вы!
 
А мни ныважно, шо
Тут Шведы пак выроблюють.
Ну, вышня каль уборн.
Ну, змылкы од авто...
Ныц ны плывэ в колодяз.
 
И вот тут день деньской
Шось вроде впарто полють.
И дитвора нычо –
Хай грае в мячык в боньдий!
 
Я ж выйшов но во двор
Да трошычкы пройшовся.
В мынэ бо но раёк.
И я гуляю босый!
 
От сино хто покосыть
Да вырвэ бадыльлё
В слывках-грушовках,
Дэ видьмочок у квёнтах!..