за мотивами 34-го

за мотивами 34-го
 
Ти провіщав чудовий день. Чому ж
Мене без манти змусив мандрувати,
Тоді, як хлющ лютує криводуш,
А сам за дощові сховався грати?
Коли обличчя штормом розіб'є
Я мушу пробиватися крізь хмари,
Без уповання на мастило те,
Що не ганьбу загоїть, тільки рани.
Твій сором не вгамує кривди біль.
Ти каєшся, а я тримаю втрату.
Вітри засмути віють звідусіль,
Втім, не дають послаби розіп'ятим.
Ох, тільки сльози - перли, намистинки -
Коштовна плата за дешеві вчинки.
 
Свитлина: Жорж де Латур.
«Магдалина зі свічкою, що димить». 1638-1640.