над Варшавою

над Варшавою
Поспішай, поспішай, мій нічний трамвай,
далі від біди, до журби, бодай.
А в очах, а в очах, наче пелена,
над Варшавою біла-біла мла.
Буде ніч, буде шлях межи зорями,
ми з тобою вдвох поговоримо -
по душах, по душах, та за кавою,
доки біла мла над Варшавою.
Потурай, потурай. Стрілки-милиці.
У Варшаві я, ти у Східниці.
Зачекай, зачекай, витру вилицю,
там одна сльоза причаїлася.
Біла мла, біла мла, розчинилася,
стукотить трамвай у потилицю.
Стала ніч, стала ніч, вмить кіптявою
без тебе, опріч, над Варшавою.
 
світлина: Деніс Саражин