Весна на Донбасі

Весна на Донбасі
Весна тут вітає без помпи,
шепоче горбам і руїнам:
"Не ба́йдуже Богу, що бомби
життя на землі розтрощили.
 
Гілкам перев'язую рани,
лікую квітками черешні.
Тепла моїх променів стане
місцевим і навіть прийдешнім".
 
Та зовсім нечулі неначе,
глухі та оголені села.
Тарасівка в розпачі плаче,
хоч завжди бувала весела.
 
Відкривши гранатову пащу
війна Золоте роз'їдає
та нищить розгублене Щастя*,
якого вже майже немає.
 
 
* Весела Тарасівка, Золоте, Щастя - назви населених пунктів Донбасу.