Плине кречет

Плине кречет
Ой, над ставом плине кречет,
Видивляється навкруг,
Скоро ляже синій вечір,
Вухо ловить кожен звук.
Забарилася синиця
На березі край ставка,
Око бачить: дрібна птиця,
І синиці вже нема.
Кречет, кречет птах зальотний,
Хижа птаха без гнізда,
Шлях тобі іще зворотній,
Вік не довгий на крила.
 
Не кричи, мене не схопиш,
Здобич я тут не твоя,
Полетіла б, та що зробиш,
Дітки кличуть із гнізда.